Biografija

sa knjigama

Novinarstvo, predavanja, kultura – reči koje najbolje opisuju karijeru Maje Vukadinović. Bivša (a sebe smatra i sadašnjom) profesionalnom novinarkom u štampi – pre svega Politika, ali i Danas, Glas javnosti, Bazar, Vreme, ELLE, CorD, Ludus, Travel Magazine i mnogi drugi časopisi koji su izlazili devedesetih i dvehiljaditih.

Autorka brojnih intervjua i analitičkih tekstova iz kulture, kao i TV kritika (Glas javnosti, 2000-2004).

Napisala kulturološku studiju – Zvezde supermarket kulture (Clio, 2013) o fenomenu medijske slave. Koautor knjige o istorijatu beogradskih diskoteka – Hronika dobrog provoda (sa Aleksandrom Mikatom, Nova Poetika, 2017).

Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti (master). U radu sa studentima spaja teoriju i praktično iskustvo.

Urednica je edicije Multimedia u izdavačkoj kući Clio.

Maja Vukadinović je diplomirala Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao stipendista Američke asocijacije univerzitetskih žena (AAUW), magistrirala je u oblasti studija medija na uglednom univerzitetu New School u Njujorku. Doktorirala je na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija).

Radila je i kao menadžer/konsultant za odnose s javnošću u agencijama Ogilvy & Mather, Hauska & Partner, a po projektu je bila angažovana u nevladinom sektoru – Srpska filmska asocijacija i Grupa 484. Kao samostalni menadžer za odnose s javnošću koordinirala je ili realizovala brojne komunikacijske kampanje, pre svega iz oblasti kulture.

Po pozivu drži medijske i komunikacijske treninge za grupe i pojedince.