Biografija

sa knjigama

Ja sam predavač, autor i novinar.

Kao docent, predajem na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti (master). U radu sa studentima spajam teoriju i praktična znanja.

Novinarstvo, pisanje o kulturnim fenomenima, predavanja – ukratko, to je moja karijera. Trinaest godina sam se profesionalno bavila novinarstvom u štampi – pre svega u listu Politika, a pisala sam i za Danas, Glas javnosti, Vreme, ELLE, CorD, Bazar, pozorišne novine Ludus, Travel Magazine i mnoge druge časopise koji su izlazili devedesetih i početkom dvehiljaditih. I danas objavljujem tekstove na engleskom jeziku u magazinu CorD i na portalu MediaSfera.

Intervjuisala sam brojne domaće i strane ličnosti iz kulture. U novinskim tektovima analizirala sam razne kulturne fenomene. Bila sam TV kritičar (Glas javnosti, 2000-2004).

Napisala sam kulturološku studiju – Zvezde supermarket kulture (Clio, 2013) o fenomenu medijske slave, koja je bila u najužem izboru za nagradu iz publicistike “Desimir Tošić” (za 2013). Zajedno sa novinarkom Aleksandrom Mikatom, napisala sam knjigu Hronika dobrog provoda , o istorijatu beogradskog noćnog života (Nova Poetika, 2017).

Od 2013. uređujem ediciju Multimedia u izdavačkoj kući Clio. 

Po pozivu, držim medijske i komunikacijske treninge za grupe i pojedince.

Diplomirala sam Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao stipendista Američke asocijacije univerzitetskih žena (AAUW), magistrirala sam u oblasti studija medija na univerzitetu New School u Njujorku. Doktorirala sam na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija).

Radila sam i kao menadžer/konsultant za odnose s javnošću u agencijama Ogilvy & Mather i Hauska & Partner. Po projektu sam bila angažovana u Srpskoj filmskoj asocijaciji (projekat EU i Austrijske razvojne agencije) i Grupi 484 (projekat USAID). Kao samostalni menadžer za odnose s javnošću koordinirala sam i realizovala brojne komunikacijske kampanje, pre svega iz oblasti kulture.