O meni

Ja sam medijski stručnjak, mentor u oblasti marketinga u kulturi, predavač i konsultant za medije i komunikacije.

U svemu što radim spajam medijsko iskustvo i rad u oblasti kulture. 

Koordinator sam udruženja Kreativna Srbija, koje pruža stručnu podršku sprovođenju kulturne politike gradova u Srbiji (www.kreativnasrbija.org).

Više od deset godina realizujem medijske i komunikacijske treninge za grupe i pojedince.  Održala sam brojne  profesionalne treninge iz oblasti medijskog i javnog nastupa, veština komunikacije, edukacija za zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao i seminara na temu medijske pismenosti.

Akreditovan sam realizator programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave (Liderske veštine, Prezentacione veštine, Javno informisanje, Sprovođenje politika u oblasti kulture i aktivnosti ustanova kulture).

Radim kao mentor s umetnicima i svima koji se bave kreativnim radom, imaju sopstvene projekte ili rade u institucijama kulture. Kao mentor, savetujem klijente iz oblasti marketinga u kulturi, brendiranja, razvoja ličnog brenda, komunikacije na društvenim mrežama, kreativne strategije, odnosa s javnošću i medijskog nastupa.

Predajem na Fakultetu savremenih umetnosti (Odnosi s javnošću, Marketing u kulturi, Menadžment u medijima) i Fakultetu primenjenih umetnosti (Marketing I i II, master).

Moja karijera je pre svega vezana za novinarstvo u kulturi. Trinaest godina sam se profesionalno bavila novinarstvom u oblasti kulture, a najduže u dnevnom listu Politika. Bila sam novinar i TV kritičar u Glasu javnosti. Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, pisala sam i za DanasVremeELLEBazar, pozorišne novine Ludus,  magazine CorDŽicaTravel Magazine i mnoge druge novine i časopise koji su tada postojali. Objavila sam više od 3000 novinskih tekstova. 

Kasnije, radila sam kao menadžer/konsultant za odnose s javnošću u agencijama Ogilvy & Mather i Hauska & Partner. Po projektu sam bila angažovana u Srpskoj filmskoj asocijaciji (projekat EU i Austrijske razvojne agencije) i Grupi 484 (projekat USAID). Kao samostalni menadžer za odnose s javnošću koordinirala sam i realizovala brojne komunikacijske kampanje, pre svega iz oblasti kulture.

Objavila sam kulturološku studiju Zvezde supermarket kulture (Clio, 2013) o fenomenu medijske slave. Ova knjiga je bila u najužem izboru za nagradu iz publicistike “Desimir Tošić” (za 2013). Zajedno sa novinarkom Aleksandrom Mikatom, napisala sam knjigu Hronika dobrog provoda, o istorijatu beogradskog noćnog života (Nova Poetika, 2017).

Od 2013. uređujem ediciju o medijima – Multimedia u izdavačkoj kući Clio.

Diplomirala sam Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao stipendista Američke asocijacije univerzitetskih žena (AAUW), magistrirala sam u oblasti studija medija na univerzitetu New School u Njujorku. Doktorirala sam na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija).

Jedan sam od dobitnika nagrade Zlatna značka za 2018. godinu, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.


Zakažite informativne konsultacije