O meni

Ja sam predavač, stručnjak za medije, medijski trener i konsultant.

Po pozivu, držim medijske i komunikacijske treninge za grupe i pojedince. Do sada sam održala više od pedeset profesionalnih treninga iz oblasti medijskog nastupa i veština komunikacije, edukacija za zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao i seminara na temu medijske pismenosti.

Akreditovan sam realizator programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Držim individualne konsultacije iz odnosa s javnošću i marketinga, s posebnim fokusom na marketing u kulturi.

Predajem na Fakultetu savremenih umetnosti (Odnosi s javnošću, Marketing u kulturi, Menadžment u medijima) i Fakultetu primenjenih umetnosti (Marketing I i II, master).

Moja karijera je pre svega vezana za novinarstvo. Trinaest godina sam se profesionalno bavila novinarstvom u oblasti kulture, a najduže u dnevnom listu Politika. Bila sam novinar i TV kritičar u Glasu javnosti. Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, pisala sam i za DanasVremeELLEBazar, pozorišne novine Ludus,  magazine CorDŽicaTravel Magazine i mnoge druge novine i časopise koji su tada postojali. Objavila sam više od 3000 novinskih tekstova. 

Kasnije, radila sam kao menadžer/konsultant za odnose s javnošću u agencijama Ogilvy & Mather i Hauska & Partner. Po projektu sam bila angažovana u Srpskoj filmskoj asocijaciji (projekat EU i Austrijske razvojne agencije) i Grupi 484 (projekat USAID). Kao samostalni menadžer za odnose s javnošću koordinirala sam i realizovala brojne komunikacijske kampanje, pre svega iz oblasti kulture.

Objavila sam kulturološku studiju Zvezde supermarket kulture (Clio, 2013) o fenomenu medijske slave. Ova knjiga je bila u najužem izboru za nagradu iz publicistike “Desimir Tošić” (za 2013). Zajedno sa novinarkom Aleksandrom Mikatom, napisala sam knjigu Hronika dobrog provoda, o istorijatu beogradskog noćnog života (Nova Poetika, 2017).

Od 2013. uređujem ediciju o medijima – Multimedia u izdavačkoj kući Clio.

Diplomirala sam Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao stipendista Američke asocijacije univerzitetskih žena (AAUW), magistrirala sam u oblasti studija medija na univerzitetu New School u Njujorku. Doktorirala sam na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija).

Jedan sam od dobitnika nagrade Zlatna značka za 2018. godinu, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.


Zakažite informativne konsultacije