O meni

Ja sam medijski stručnjak, mentor u oblasti marketinga u kulturi, predavač i konsultant za medije i komunikacije.

U svemu što radim spajam medijsko iskustvo i rad u oblasti kulture. Medije posmatram iz šireg, kulturološkog ugla, a pišem i predajem o kulturnim fenomenima uvek imajući na umu medijski kontekst.

Diplomirala sam Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao stipendista Američke asocijacije univerzitetskih žena (AAUW), magistrirala sam u oblasti studija medija na uglednom univerzitetu New School u Njujorku (www.newschool.edu). Doktorirala sam na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija).

Od 2013. uređujem ediciju o medijima – Multimedia u izdavačkoj kući Clio i kao edukator/trener sarađujem u okviru različitih medijskih projekata ove ugledne izdavačke kuće. Koordinator sam udruženja Kreativna Srbija, koje pruža stručnu podršku sprovođenju kulturne politike gradova u Srbiji.

Kao lokalni konsultant za medijsku, informacionu i digitalnu pismenost, kao i za novinarstvo i strateške komunikacije, angažovana sam u okviru međunarodnih projekata (OSCE, USAID, SIDA…).

Kao samostalni trener i saradnik u okviru domaćih i inostranih projekata, više od deset godina realizujem medijske i komunikacijske treninge za grupe i pojedince.  Održala sam brojne  profesionalne treninge iz oblasti medijskog i javnog nastupa, veština komunikacije, edukacija za zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao i seminara na temu medijske i digitalne pismenosti.

Radim kao mentor s umetnicima i svima koji se bave kreativnim radom, imaju sopstvene projekte ili rade u institucijama kulture. Po pozivu  ili u okviru projekata, sarađujem sa kulturnim institucijama i držim treninge sa zaposlene  iz oblasti marketinga i preduzetništva u kulturi, brendiranja, razvoja ličnog brenda, komunikacije na društvenim mrežama, kreativne strategije, odnosa s javnošću i medijskog nastupa.

Od 2017. do 2020. bila sam akreditovan realizator programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave (Liderske veštine, Prezentacione veštine, Javno informisanje, Sprovođenje politika u oblasti kulture i aktivnosti ustanova kulture).

Predajem medijske predmete na Fakultetu savremenih umetnosti, a od 2015-2022 sam predavala Marketing na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti. Po pozivu, držim predavanja iz marketinga/digitalnog marketinga, kao saradnik IT Škole Cubes (www.cubes.edu.rs).

Karijeru sam počela u novinarstvu  i trinaest godina sam se profesionalno bavila novinarstvom u štampi, pre svega u oblasti kulture. Novinarsko iskustvo primenjujem u brojnim aktivnostima, od predavanja, medijskih treninga, pisanja raznih tekstova do uređivanja edicije o medijima.   

Kao stalni honorarni saradnik, sedam godina sam redovno pisala za dnevni list Politika, od prvih tekstova objavljenih na stranama Beogradske hronike, do Kulturne rubrike. Bila sam novinar i TV kritičar u Glasu javnosti. Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, pisala sam i za DanasVremeELLEBazar, pozorišne novine Ludus, magazine CorDŽicaTravel Magazine i mnoge druge novine i časopise koji su izlazili devedesetih i početkom dvehiljaditih. Objavila sam više od 3000 novinskih tekstova. Imam iskustva i kao TV novinar-voditelj, u Naučnom programu RTS (emisije “Naučni grafiti” i “Nedeljne naučne novosti”).

Kasnije, radila sam kao menadžer/konsultant za odnose s javnošću i komunikacije u agencijama Ogilvy & Mather i Hauska & Partner. Po projektu sam bila angažovana u Srpskoj filmskoj asocijaciji (projekat EU i Austrijske razvojne agencije) i Grupi 484 (projekat USAID).

Objavila sam kulturološku studiju Zvezde supermarket kulture (Clio, 2013) o fenomenu medijske slave. Ova knjiga je bila u najužem izboru za nagradu iz publicistike “Desimir Tošić” (za 2013). Zajedno sa novinarkom Aleksandrom Mikatom, napisala sam knjigu Hronika dobrog provoda, o istorijatu beogradskog noćnog života (Nova Poetika, 2017).

Jedan sam od dobitnika nagrade Zlatna značka za 2018. godinu, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.


Zakažite informativne konsultacije