Šta raditi pre ulaska u TV studio

Pojavljivanje na televiziji, ma koliko može značajno da doprinese publicitetu, može da bude i vrlo stresno. Naročito ako imate tremu i ne osećate se prijatno ispred kamera. Ali, televizijski nastup uopšte ne mora da predstavlja noćnu moru, ukoliko se dobro pripremite. Pre ulaska u studio, postoji nekoliko sitnica na koje treba obratiti pažnju. Savetujem vam da vodite računa o sledećem:

  1. Dođite ranije  Uz sav stres koji televizijski nastup podrazumeva, nemojte dodavati još jedan – kao što je dolazak u minut do dvanaest. Važni je da dođete ranije. Bez obzira što ćete sedete u čekaonici dok ne dođe voditelj ili urednik, ovo dodatno vreme možete da iskoristite da se bolje koncentrišete, prođete još jednom kroz beleške, naviknate se na atmosferu…
  2. Odlazak u šminkernicu Proverite sa organizatorom ili novinarom da li je predviđeno šminkanje – u većini televizija sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji to je moguće. Blago poderisanje je poželjno i za muškarce, a kompletna šminka za dame.  Računajte da ćete u šminkernici ostati deset do petnaest minuta. Možete da ponesete i svoju šminku ukoliko to želite.
  3. Pogled u ogledalo  Pre ulaska u studio bacite pogled u ogledalo: u međuvremenu ste možda pili vodu, ruž se razmazao, frizura pokvarila. Nemojte ništa da prepustite slučaju.
  4. Isključite mobilni telefon  Organizator će vas na ovo podsetiti, ali setite se i sami da je neophodno da telefon bude isključen tokom snimanja ili gostovanja uživo. Nemojte sa telefon ostavite na vibraciji, isključite ga u potpunosti.
  5. Sako sakriva bubicu  Idealno je da dođete u sakou, jer ćete olakšati toncu da vam postavi bubicu (mikrofon) na rever ili neko drugo mesto.
  6. Da li se čujemo? Tehničar će proveriti  ton, pre svega da li se vaš mikrofon dobro čuje. Ako zvuk nije dovoljno dobar, važno je da se podesi pre početka razgovora.

Zakažite informativne konsultacije